Защо ползвам WordPress?

Защо да използвам WordPress.org (А не wordpress.com! ) ?

Чудите се кой CMS да изберете за Вашия нов уеб сайт? WordPress, Joomla, за магазини Shopify, Magento? 59% oт потребителите ползват WordPress!

Kлючови разлики между WordPress.org и WordPress.com

Повечето потребители смятат, че WordPress.ORG и WordPress.com са едно и също и не правят голяма разлика. Но това не е така. Разликите са значителни и в следващите редове по- долу, ще установите какви са те.

В отношение на хостинг и хостване на Вашия уеб сайт:

☞ С WordPress.ORG Вие сами избирате хостинг и хоствате своя уеб сайт.

☞ От друга страна WordPress.COM хоства Вашия уеб сайт.

Цена за ползване на двата CMS-а:

☞ С WordPress.ORG е безплатен. Естествено, трябва да заплатите за хостинг и домейн, но WordPress.ORG има редица безплатни теми и плъгини , които може да използвате за Вашия уеб сайт.

☞ От друга страна WordPress.com е платен. От части, защото Ви хостват уеб сайта (което е доста по- скъпо от редица други хостинг оператори). Ще се сблъскате с нужда от плащане и в други моменти. Каквато и крачка да направите, WordPress.com ще Ви ограничи и ще Ви кара да плащате.

Свобода на работа:

☞ С WordPress.ORG имате много теми, плъгини и както споменахме – безплатни. Може да правите всичко със своя уеб сайт.

☞ С WordPress.COM имате редица ограничения.

Кога да ползвам едната платформа и кога другата?

☞ С WordPress.ORG в 80% от случаите, в които искате да си направите фирмен сайт, блог, или друг тип уеб сайт.

☞ С WordPress.COM в 20% от случаите, в които искате да направите малък проект, да не мислите за хостинг и да нямате кой знае каква нужда от функционалност.  Пример: тип личен блог.

WordPress.ORG и .com. Победител?

За сериозни проекти, определено бихме препоръчали да използвате WordPress.ORG, надежден  хостинг или дори VPS – eто VPS-и на SUperHosting.BG

За личен блог е допустимо – WordPress.COM

Joomla като алтернатива на WordPress. Кое е по- добро?

Опитвате се да решите дали да използвате Joomla или WordPress? Или ако не си правите сами уеб сайта, то не знаете каква точно изработка на уеб сайт да си поръчате ? 

В тази секция ще се опитаме да Ви помогнем.

WordPress срещу Joomla - представяне и статистики.

WordPress и Joomla са CMS-и , които се конкурират от 15 + години на сам. WordPress е създаден 2003-та, като блогинг платформа, но еволюира в „multi-purpuse CMS“ или CMS, който може да се ползва за почти всичко. 

Oт друга страна Joomla стартира 2005-та година и е стара почти колкото WordPress. 

Открояваме тези две компании, защото като най- стари може да се каже, че са и най- опитни и са имали времето да изчистят и разработят своите продукти, за разлика от нови компании като wix.com например.

Нека се върнем в далечната 2008-ма година, когато Joomla изравни по пазарен дял WordPress. Toгава WordPress беше страхотна платформа за блогинг, но едва прохождаше за други цели, като онлайн магазини. Joomla от своя страна предоставяше по- добри възможности в тази посока. Но … това се промени. Сами виждате в графиката как пазарния дял на WordPrses нарастна, а на Joomla се стопи.

WordPress ПРЕДИМСТВА:

☞ Лесна за използване– на Joomla работят редица freelancer-и и агенции, но който може да работи и на двете платформи, ще потвърди, че WordPress е по- лесна за ползване.

☞ По- добра за блогове и SEO– WordPress е направен за SEO и блогинг. Изключително лесно може да класирате своите кл. думи с плъгини, като Yoast SEO и други. (Естествено ще трябват и линкчета, за което може да потърсите Linkbox.BG! 🙂 ).

☞ Възможности за надграждане- има много повече плъгини и теми, защото е по- популярния CMS.

☞ По- голяма общност- какъвто и проблем да имате, WordPress има толкова много потребители, че все ще намерите някой с идентичен проблем, който да Ви помогне.

☞ По- ниска цена за разработка- цените за разработване на уеб сайт може да варират от 200-300лв. до над 10 000лв. Обаче едно е сигурно, агенциите, които ползват WordPress, работят по- евтино от тези, които работят с Joomla.

Joomla ПРЕДИМСТВА:

☞ По- богато управление на потребителите- ако смятате да създавате форум или друг уеб сайт с потребители, не е лошо да се замислите да ползвате Joomla. Системата им за потребители е доста добре направена, както и ролите на всеки потребител.

☞ Добра за нестандартни сайтове- ако искате да направите нещо по- нестандартно, Joomla може да бъде Вашия CMS.

☞ Многоезичност- естествено WordPress не отстъпва с плъгини за мултиезичност като WPML , но тук точката отива не случайно при Joomlа, която си има вградена тази функционалност, без нужда от разширения и надграждане.

WordPress срещу Joomla- краен победител.

Определено победата отива при WordPress. Това избират и хората, за това и WP има пазарен дял 59% от всички сайтове, а джуумла едва 5%.

Изработка на WordPress уеб сайт в три стъпки

☞ Инсталирате WordPress

☞ Инсталирате тема в панела за работа на WordPress

☞ Започвате да редактирате и създавате Вашия уеб сайт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *